Houtimitatie

Tientallen jaren geleden sprak men van hout nabootsen of houtkleuren. Bepaalde houtsoorten werden geïmiteerd omdat ze heel duur zijn of omdat ze bijna niet meer te verkrijgen zijn.
Voor de klant is het goedkoper om een grenenhouten in een teakhoutimitatie te laten schilderen, dan een echte teakhouten voordeur te kopen.
Hierdoor waren de schilders vaak ook bedreven in deze ‘oude techniek’.
Gelukkig wordt er tegenwoordig weer veel houtimitatie toegepast, omdat men weer oog krijgt voor deze ‘oude techniek’, met name eigenaars van oude panden of boerderijen.
Meestal wordt een houtimitatie eenvoudig en rustig gehouden, maar hoe meer details en natuurgetrouw geschilderd, hoe groter het vakmanschap.

Marmerimitatie

Vroeger werd er gesproken over marmernabootsing. Om verschillende redenen werd en wordt marmer geïmiteerd. Allereerst omdat sommige marmersoorten heel mooi, maar ook heel duur zijn. Daardoor was het voor de klant aantrekkelijk om door de schilder een bepaalde soort te imiteren. Maar ook sommige marmergroeven raakten uitgeput, waardoor een soort niet meer te krijgen is en daardoor de moeite loont om te imiteren. Het gewicht van marmer of door bouwtechnische problemen kan voor een imitatie worden gekozen. Het is de kunst om marmer zo natuurgetrouw te imiteren. Het is telkens weer de uitdaging om, rekening houdend met de wensen en smaak van de opdrachtgever, tot een goed resultaat te komen.

VCA gecertificeerd

VCA-gecertificeerd schilder VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, maar het is veel meer.

AF erkend schilder

AF-erkend schilder De AF-erkende bedrijven werken volgens de kwaliteits­normen van de Stichting AF Erkenningsregeling.

Recent werk

kerk SaaksumRestauratie kerk Saaksum

verzetstrijderslaanSchilderwerk Verzetstrijderslaan